Hirdetés

DG logo.jpg

BODYBULVAR

Mindenről - ahogy Mi látjuk!

Friss topikok

Címkék

Gyomorfertőzés, fosás, hányás

bodybulvár 2011.12.27. 10:45

Szerencsém van, hogy nem kellett kitalálnom erre magamtól semmit, mert kéznél volt Iudex, az egyik fórumosunk, aki szakértője  a témának és nagyon hamar rávilágított: ha a probléma már megvan, nincs mit tenni, újra kell indítani a rendszert.

A fertőzést okozhatja rossz étel, (pl. a hülye bodys megeszi a romlott húst), vírus vagy baktérium. Ez utóbbi kettő közül valamelyiknek (nem tudom melyiknek, mert nem vagyok járványügyi szakember) igencsak szezonja van.
Lehet azon izgulni, mi okozza, de felesleges: sokkal érdekesebb az, hogy mitől múlik el ez az álllapot.

 

Mint említettem: restartolni kell a rendszert. Rebootolni, mint egy számítógépet. Ezzel így már ötféle kifejezéssel írtam le azt, hogy ki kell üríteni az emésztőrendszerünket, majd fokozatosan, könnyen emészthető táplálékkal újraindítani.


A folyamat nagyon hasonló ahhoz, ahogy a csecsemő táplálását végezzük, és a kaja is hasonló. Ami nagyon fontos: különösen a hányásos, hasmenéses esetnél igen magasan kell tartani a folyadékbevitelt. Az edzést meg alacsonyan: ebben az állapotban nincs edzés.

 

1. lépés: böjt

Diétának mondják, de a diéta alatt én szakszerű, minden tápanyagot tartalmazó étrendet értek, nem éhezést. Ez pedig éhezés lesz: ha képtelen vagy enni, az első napon nem kell enned. Ha képes vagy enni, a napi adag másfél kiló reszelt alma, héj nélkül és 2db banán összenyomkodva. Oszd el ezt minimum 4 étkezésre és kanalazd be. Pont olyan, mint  a bébitáp. Fogyaszd ezt 3 napig: ne dőlj be annak, hogy jobban érzed magad. Bármi mást eszel, nagyon könnyen újra előjöhetnek a görcsök. A vitamin bevitelt ne hanyagod el, de a túlélés eszközei a BCAA aminok és a glutamin. Ezekből mehet korlátlan mennyiség, de minimum 10g. Tudom, izmot vesztesz. Szard le!

2. lépés: mintha már ennél valamit

A negyedik napon főzz meg két zacskó rizs, de kétszer annyi ideig, mint normálisan, hogy a szarráfőzés esete forogjon fenn. Ez a kajád mára, de mellé nyomhatod az almás témát is. fehérjét még mindig nem eszünk. Zsírt sem.

3. lépés: belép a fehérje

Marad a rizses balhé, nem muszáj agyonfőzni, de azért ne legyen a szokásos még. A fehérjét főtt, vagy párolt csirke formájában visszük be: a lényeg a nulla zsiradék. Reszelt alma mehet. Nyomd ezt két napig.

4. lépés: majdnem visszatérés az életbe

Hagyományos csirke-rizs diéta, de a csikrét már sütheted, ami ugye olajat, ezálta zsírt jelent. Igen, csínján a telített zsírral, nem félrezabálni és még a lenmagolaj sem mehet két napig, sőt protein sem.

5. lépés: most már jól vagy.

Visszatérhetsz a normál kerékvágásba, mehet a turmix és a lenmagolaj, sőt az olajos halak is. Célszerű probiotikumos kezelést kezdeni, ami rendbe hozza a bélflórát.

 

 

Ennek a kis kúrának rövidített verzióban akkor is lehet haszna, ha nincs panaszod. Nem hülyeség félévente egyszer megcsinálni rövidített verzióban: minden szakasz egy napig tartson, így rebootolod az emésztőrendszered, mint  Crhistopher Nolan a Batmant, vagy amikor a számítógéped, ha lefagy a Windows. Ez utóbbi is könnyebben fut újraindítás után.

 

Címkék: táplálkozás

komment

süti beállítások módosítása